
Guru Khalsa-Smit
Ik ben een gepassioneerde kok met een liefde voor smaakvolle vegetarische gerechten, duurzaamheid en experimenteren. Als vegetariër sinds mijn jeugd leerde ik al vroeg creatief te zijn in de keuken, omdat het aanbod buitenshuis jarenlang beperkt en saai was. Die uitdaging motiveerde mij om te leren koken en nieuwe smaken te ontdekken. Sinds 2013 werk ik als freelance kok voor en runde ik een pop-upcafé. In 2017 startte ik mijn eigen cateringbedrijf: Veggies & Spice. Hiermee kookte ik zeven jaar lang voor allerlei evenementen en uiteenlopende klanten. Begin 2024 besloot ik te stoppen met event-catering en me te richten op het ontwikkelen van vega en vegan menu’s voor horeca, receptontwikkeling, creatieve foodprojecten en het schrijven van een kookboek. Koken blijft voor mij een creatieve uitlaatklep en een manier om mensen te verbinden met (h)eerlijke, duurzame voeding.
Mijn signature dish
