Priya Sjambar

Priya Sjambar

Priya is een gepassioneerde dierenrechten activiste en vegan chef die met hart en ziel werkt aan een duurzame en gezonde toekomst voor mens én dier. Ze wisselde haar loopbaan als psycholoog in voor een opleiding tot plant-based chef in Amsterdam en heeft ervaring opgedaan in diverse vegan restaurants op verschillende niveaus. Ze bereidt het liefst smaakvolle, gezonde plantaardige gerechten en heeft futuristische plannen voor een eigen vegan eettent. Priya is dé nieuwe generatie chef omdat ze een krachtige mix brengt van educatie, culinaire creativiteit en een goede dosis empathie. Met haar boodschap “dat moet én kan anders” gebruikt ze kennis over voeding én dierenrechten om mensen te inspireren gezonder, bewuster en plantaardig te eten.

Mijn signature dish

Gerecht Priya Sjambar
Met het uitgangspunt dat lekker en volwaardig eten niet ingewikkeld hoeft te zijn en toegankelijk en herkenbaar mag blijven maakte Priya deze doperwten-citroen-risotto met gefermenteerde witte asperge, cashew-roomkaas, hazelnoten-‘parmezaan’ en ingelegde citroenschil